Estupefacció en el teixit empresarial per l’adjudicació directa firmada per Toni Martí en favor d’una empresa del seu germà

35072
3
  • El BOPA publica aquest dimecres l’encàrrec d’unes feines de manteniment de programari i maquinari informàtic a la firma SPAI, que administra Ot Martí i de la qual és sòcia testimonial l’esposa del cap de Govern
  • La contractació, que encomana unes tasques per tot aquest 2018, és per una quantitat de més de 110.000 euros, però resulta que és la quarta adjudicació des del 2015, les altres tres sumen 247.355 euros

Com a mínim una part del sector empresarial del país està estupefacte i esparverat per l’adjudicació directa firmada pel cap de Govern, Toni Martí, d’uns treballs informàtics a favor d’una empresa de la qual l’administrador únic és el seu germà, Ot Martí. I no només això, entre els socis de la firma ‘Societat de programació i anàlisis informàtiques’ (SPAI) hi apareix, encara que de forma testimonial, l’esposa del màxim mandatari governamental.

L’adjudicació, per més de 110.000 euros, una xifra gens menyspreable i que sobrepassa, almenys en principi, els límits racionals de les contractacions directes, s’ha publicitat aquest dimecres al BOPA. D’aquí que hagi creat indignació entre el sector de les empreses que es dediquen als treballs de suport i consultoria informàtica. Però el fet és que des del 2015 l’aprovada el passat 24 de gener és la quarta adjudicació, sempre directa i fins i tot en els tres casos precedents de forma urgent, que es fa a SPAI.

Curiosament, la contractació sempre l’ha signat Martí malgrat que en les tres ocasions precedents el contractant era el ministeri d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, el titular del qual era, llavors, Jordi Alcobé. Les feines encomanades són sempre, fa o no fa, les mateixes. En aquesta darrera ocasió, en l’edicte publicat al BOPA aquest dimecres, s’hi especifica que la denominació del treball és el “manteniment del hardware i el software de tot el maquinari gestionat pel departament de Sistemes d’Informació” de Govern.

L’encàrrec fet en aquesta ocasió és per a tot el 2018 i per un preu, impostos inclosos, de 110.646,59 euros. Les anteriors adjudicacions es van acordar el 22 d’abril del 2015, el 24 de febrer del 2016 i el 9 de març del 2016. L’objecte era el mateix, més o menys. La primera vegada només en va encomanar el manteniment del maquinari. Posteriorment es va desglossar l’encàrrec, per un contracte es va encomanar la cura del maquinari i per un altre es va contractar el manteniment del programari.

Els encàrrecs fets fins ara cobrien els manteniments des de l’abril del 2015 -és a dir, just aterrar el segon Govern Martí a l’edifici administratiu- i fins al darrer dia de l’any passat, fent comandes d’any en any. Les contractacions fetes i consumides, per dir-ho així, suposaven un muntant de 247.355,94 euros. Si s’hi afegeix la nova adjudicació ara publicitada, la xifra puja fins als 358.002,53 euros. Sempre per la via directa i urgent en les tres primeres ocasions i ordinària en aquest darrer cas.

La Societat de programació i anàlisis informàtiques (SPAI) està administrada de forma única per Ot Martí Petit, que alhora n’és soci des del 1991. Martí ostenta actualment, segons el registre de societats, 990 de les mil accions en què està dividit el capital social del que avui és una societat limitada. La desena de títols restants estan en mans de l’esposa de Toni Martí des del 2009. L’empresa està domiciliada en un pis del carrer dels Escalls d’Escaldes i la pròpia web corporativa d’SPAI s’anuncia que la firma va néixer el 1991 “d’una voluntat de servei vers les empreses que disposen d’un sistema d’informació automatitzat o que voldrien trobar una solució informatitzada de la seva organització”.

3 Comentaris

  1. Govern , no vol firma amb IBM directament , nomes 2 empreses a Andorra treballen amb IBM i lo mes vergonyos es que aquestes noticies fan mal als treballadors que fan posible que tots el servers de IBM de andorra funcionin , Internet de mitj Andorra , persones que no tenen cap poder pero que es menjen les polemiques mediatiques de noticies fen noticies sense sapiguer la situacio real ……..

  2. Quina vergolla seyors ,i el pobres cada dia mes pobres aixo es con la prejuvilacio als 61 anys te donen de pensio una merda i no pots continuar treballan pero al rebes si te juviles als 65 anys i pots continuan treballat seyors politis es una vergolla la discriminacio q nia es pasen la carta macna per els nasos ja esta ve ja prau i no discrimeneo a cap pensionista q es vol juvilar a vants de temps i le dixeu una merda de pensio per tota la vida y cuant arive als 65 no podra cobrar la pension.q en.veritat le pertañe hai seyors politis aixo es una estafa i un robatori arnano armada….

  3. I en Xavier Altimir no té res a dir?. Com pot el president de la CEA , no defensar els interesos i drets dels seus empresaris?. O és que en no tractar-se el germanissim d’un funcionari no hi ha res a manifestar?. Patètic.

Deix un comentari