Familiars d’Ilja Janitskin denuncien que la policia finlandesa li impedeix seguir el tractament pel càncer

1299
4
 • Aquest dimarts se celebrarà una audiència, que hauria de ser pública però ara per ara es preveu a porta tancada, per decidir si s’ingressa l’activista polític a la presó de manera preventiva

L’entorn d’Ilja Janitskin, l’activista polític finlandès que Andorra va entregar divendres a les autoritats d’Hèlsinki després de vuit mesos de procés judicial per decidir sobre l’extradició sol·licitada per les autoritats fineses, acusa la policia d’aquell país d’estar-li dificultant el tractament mèdic que hauria de seguir pel càncer que li va ser diagnosticat al Principat i pel qual se’l va intervenir a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Janitskin està ingressat al dipòsit penitenciari de la comissaria principal d’Hèlsinki des de la matinada de dissabte. Abans d’agafar l’avió que l’havia de traslladar a la capital finesa des de Barcelona, el fundador de la revista electrònica mv-lehti va ser visitat per un metge que li va prescriure el medicament que va considerar adient davant la dolença que pateix. Però una vegada hauria arribat a territori finlandès i hauria ingressat al penal de la policia, els agents, segons els familiars de Janitskin, li haurien requisat tots els medicaments i només li estarien subministrant Panadol, que seria un fàrmac per alleugerir dolences lleus.

L’entorn de l’activista polític considera que això és una flagrant violació dels drets humans i que es podria equiparar, pràcticament, amb el mal tracte o la tortura, “està passant exactament allò que nosaltres ja ens imaginàvem i que vam anar denunciant”. Alhora, han denunciat també que per decidir si finalment se l’ingressa a presó preventiva o no, es farà aquest dimarts una vista. Però no serà, a tenor de les fonts properes a l’activista polític, una vista normal.

Segons les esmentades fonts, s’hauria de celebrar una audiència pública en un jutjat del districte d’Hèlsinki. Finalment, però, i segons les informacions de què es disposa ara per ara, el que es farà serà una vista a porta tancada i al mateix recinte penitenciari de la comissaria de policia. La mare de Janitskin preveu personar-se a la comissaria de policia amb l’objectiu de ser present a la vista, segons les fonts consultades.

4 Comentaris

 1. ANDORRA JOURNALIST ILJA JANITSKIN WAS ABLE TO MAKE A CALL FROM FINLAND PRISON TO HIS MOTHER

  ILJA IS SAYING FINLAND POLISE DO NOT GIVE HIM ONCOLOGY MEDICINE

  BECOSE POLICE HAS DIFFICULTY TO TRANSLATE PRESCRIPTIONS FROM CATALAN TO FINNISH LANGUAGE

  IT IS NOW TOLD IN FINLAND MEDIA THAT ILJA CAN NOT GET HIS ONCOLOGY MEDICINES
  https://marcodewit.fi/polpo/pidatetylta-ilja-janitskinilta-vietiin-syopalaakkeet/

  https://mvlehti.net/2018/04/16/ilja-janitskinin-syopalaakitys-estetty-poliisivankilassa/

  ILJA IS NOW IN FINLAND PRISON BY THE ADRESS
  Pasilanraitio 11, 00240 Helsinki Finland

  IT IS POSSIBLE TO SEND EMAIL TO THIS DIRECT POLICE STATION

  analyysi.helsinki@poliisi.fi

  PLEASE HELP ANDORRA AND ALL PEOPLE !!! WITH CHRISTIAN VALUES

  PLEASE ALL PEOPLE SEND EMAIL TO FINLAND POLICE STATION AND ASK THAT ILJA CAN GET HIS ONCOLOGY MEDICINE

  IT IS VERY POSSIBLE THAT IF YOU SEND MANY EMAILS IT CAN HELP ILJA

  FINLAND IS NOT GIVING ONCOLOGY MEDICINE TO A MAN WHO ANDORRA SEPERATED FROM ANDRORRAN DOCTOR AND SENDED TO FINLAND

  ILJA IS IN JAIL BECOSE OF JOURNALISM “CRIMES”

  IF FINLAND IS NOT GIVING ONCOLOGY MEDICINE, TO CANCER STAGE 4 SICK HUMAN, MAEBY SOON THEY WILL CREATE SOMETHING, AND ILJA WILL BE MURDERED IN FINLAND JAIL

Deix un comentari