Gravíssim accident d’un turista barceloní de 73 anys que feia esquí fora pistes al Tarter

1348
0
  • L’home ha hagut de ser traslladat en helicòpter a Sant Pau vist que la lesió medul·lar que pateix li pot comportar duríssimes repercussions en la mobilitat a les cames

Un turista barceloní de 73 anys pateix ferides gravíssimes que li poden fer perdre la mobilitat a les cames arran d’un accident d’esquí al sector del Tarter. L’home estava esquiant fora de les zones delimitades per Grandvalira molt a prop d’una pista tancada al públic, la pista Mussol. Tot apunta a una imprudència de l’esquiador, que ha hagut de ser traslladat després de les 8 de la tarda cap a un centre de la capital catalana.

L’accident ha passat aquesta tarda. L’home ha caigut fora de les pistes. De seguida han intervingut les assistències de l’estació, a les quals s’han afegit poc després altres sanitaris. De seguida s’ha comprovat la gravetat de les lesions patides i, per això, se l’ha immobilitzat i se l’ha traslladat en helicòpter des del lloc dels fets fins a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Allà s’ha pogut constatar encara més la gravetat de la lesió, una luxació a la columna vertebral, a l’altura de les vèrtebres C5 i C6, que amenaça de deixar l’home, almenys paraplègic. De fet, la mobilitat de cintura en avall ja era molt crítica. Davant la gravetat de les ferides, i també en helicòpter, a quarts de nou del vespre s’ha traslladat l’home cap a l’hospital de Sant Pau.

Sense Comentaris

Deix un comentari